Overige compressiemiddelen

Kijkend naar de verdeling van ons klantenbestand leert ons dat circa 70% van onze klanten lijden aan veneuze problemen, 25% aan lymfatische problemen en 5% aan lipoedeemproblemen.

Naast therapeutische elastische arm- en beenkousen heeft Movetek Compressiezorg daarom ook nog andere compressiehulpmiddelen in haar pakket. Deze kunnen naast (of in plaats van) elastische kousen gedragen geworden.

Zo kan het voorkomen dat een been of arm oedeem (vocht) vertoont. Het aanmeten van elastische kousen gebeurt op oedeemvrije ledematen. Om daarvoor te zorgen kan de korte rek zwachtel een tijdelijke oplossing bieden. Kijk voor meer informatie Oedeem de baas.

Wanneer verhardingen in de huid optreden ten gevolge van een suboptimale bloedcirculatie of littekens als gevolg van een operatie, zijn de producten van bijvoorbeeld JoviPak een uitkomst. Zij zorgen voor een continue massage van de huid, zodat de huid weer soepeler zal aanvoelen.

Mammacarcinoom (borstkanker) is tegenwoordig een veelvoorkomende ziekte. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren veel behandelingsmogelijkheden bij gekomen. Borstkanker heeft enorme invloed op het welzijn en welbevinden van de patiënt. Ook na de behandeling blijft men vaak last houden van “restschade”. Restschade kan zijn lymfoedeem, die op alle plaatsen van het menselijk lichaam kan voorkomen. In dit soort gevallen wordt de patiënt doorverwezen voor behandeling: bijvoorbeeld littekentherapie, oedeembehandelingen en bewegingstherapie. Om de therapie thuis voort te zetten kan een thoraxbandage hulp bieden.

Overige compressiemiddelen
Overige compressiemiddelen
Overige compressiemiddelen
Overige compressiemiddelen
Overige compressiemiddelen
Overige compressiemiddelen