Beweging

Bewegen heeft niet alleen invloed op de fysieke en mentale gezondheid in het heden, maar is ook direct van invloed op de snelheid waarin we fysiek en cognitief verouderen. 

"Wie nu geen tijd heeft om te bewegen, zal in de toekomst tijd moeten vrijmaken om ziek te zijn".

Wist u dat ieder jaar wereldwijd 5,3 miljoen mensen overlijden aan ziekten die gerelateerd zijn aan lichamelijke inactiviteit (diabetes type 2, hart- en vaatziekten en obesitas) (*). En ondanks deze schrikbarende cijfers, besteden we nog steeds te weinig tijd aan bewegen. In Nederland voldoet nog steeds 55,4% van de volwassenen niet aan de beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad (**).

Wanneer we meer bewegen, gaat ons hart harder werken en raakt ons lichaam beter doorbloed, wat een positief effect heeft op ons afweersysteem. Hoe kunnen we ons hart harder laten werken? Simpelweg door meer te bewegen. 

Bent u benieuwd of u aan de beweegrichtlijnen voldoet? Wilt u hier meer informatie over? Of zoekt u ondersteuning om uw beweegpatroon positief te veranderen? Bent u nieuwsgierig? Aarzel niet en laat het ons weten. Wij begeleiden u graag in uw verandering naar een gezondere leefstijl.

(*) "Hart van je brein" van E. Scherder en L. Hofstra

(**) Leefstijlmonitor website RIVM; geraadpleegd op 25-08-2023

 

Beweging
Beweging
Beweging